Moltes vegades a l’Educació Musical el tema de la salut i la seguretat no sembla rebre l’atenció que es mereix, especialment en termes de la conservació auditiva. Des d’ACS creiem que és essencial educar els joves sobre el perill d’estar exposats a nivells de so superiors a 85 dB en entorns musicals i socials, especialment quan això es produeix de manera regular o durant períodes de temps llargs. Per a qualsevol músic o amant de la música, la protecció auditiva atenuant d’alta fidelitat és la resposta per proporcionar la protecció adequada sense perjudicar la qualitat del so. ACS ofereix diverses solucions assequibles per a l’educació, des de l’ajustament universal fins a la protecció auditiva i els auriculars fets a mida. Protegeix la teva audició i toca de manera segura ara, perquè puguis sentir-hi demà.Si et prens el so seriosament, necessites  amb 

Fes un cop d’ull a la campanya de conscienciació local Ibiza Loves Ears!

Estudiants de música – Protegiu el vostre bé més preuat

Com a music, DJ o simplement com a amant de la musica i de la festa, la teva oida es un dels teus bens mes preuats, per no dir el mes preuat. Si t’exposes a nivells de so alts durant periodes de temps llargs, la teva audicio pot resultar perjudicada, es un fet!

Alguna vegada has sortit d’un concert, d’una discoteca o d’un assaig i et sembla que escoltes un brunzit o notes que hi sents pitjor? Si t’ha passat aixo, es una prova que la teva audicio ha patit danys. Lamentablement, fins i tot durant periodes curts, aquests danys poden arribar a tornar-se permanents.

La musica consisteix en vibracions a l’aire i les teves orelles son el principal sistema d’entrada perque puguis escoltar, crear, gaudir i sentir les emocions que t’aporta. Que passaria si no poguessis fer-ho?

Aixi doncs, protegeix el teu be mes preuat: les teves orelles.

Utilitza els millors taps per a les orelles que no afectin la fidelitat de la musica, sino que nomes baixin el volum a nivells de so segurs perque puguis… tocar de manera segura ara i sentir-hi dema!

Si et prens el so seriosament, necessites  amb 

 

…and the best thing is those in education get

20% DISCOUNT

On hearing protection and custom in-ear monitors*

 

Call us on 01295 266 665 or email info@acscustom.com with your NUS/Student College number to receive a discount code to use when ordering from the ACS webshop.

* Terms and Conditions apply. 20% discount does not apply to accessories, universal fit IEMs, other non-music related custom products or the Ambient Live Belt Pack. Discount is available in the UK only to full time students. Proof of NUS membership or college/university enrolment required.

Professors de música – Teniu la obligació de protegir els vostres alumnes?

Si els teus alumnes, estudiants o el personal docent estan exposats a nivells de so superiors a 85 dB, per llei has proporcionar-los una proteccio auditiva adequada i suficient. Els taps per a les orelles de goma escuma solida son un bloc auditiu i no son adequats per als musics. Els taps per a les orelles Pacato estan disponibles en dues versions que ajuden a baixar el volum en una mitjana de 16 o 19dB, pero la resposta en frequencia gairebe plana no afecta la fidelitat de la musica i compleix amb la normativa europea BS EN 352-2.

Per a mes consells i descomptes educatius exclusius en proteccio auditiva o per demanar informacio sobre els nostres seminaris de Conservacio de l’Audicio, contacta amb el nostre equip d’educacio:

education@lovesears.com

Toca de manera segura ara – Sent-hi demà

Fa deu anys, despres que la meva dona em digues que tenia ‘audicio selectiva’, vaig anar a fer-me una prova d’audicio. Sabia que tenia tinnitus pero no estava preparat per al xoc que suposaria que em diguessin que tenia perdua d’audicio induida per la musica.

Els riscos que afecten els musics es poden comparar amb els de qualsevol altre sector. Per exemple: soroll, manipulacio manual, electricitat, relliscades i entrebancs i lesions per esforcos repetitius —podriem estar parlant de treballar en una fabrica. Aixi, prendre consciencia d’aquests temes es clau, i on millor es pot comencar que en l’educacio? En l’educacio mes extensa i superior, cursos com els de Perruqueria i Estetica o Enginyeria cobreixen la salut i la seguretat durant el primer trimestre, mentre que els de disciplines com la Dansa i el Teatre ofereixen revisions musculoesqueletiques. No obstant aixo, la situacio a l’educacio musical es diferent.

Despres de ‘retirar-me’ de tocar professionalment, vaig comencar a treballar en educacio musical i vaig descobrir que la salut ocupacional no esta fermament integrada en el pla d’estudis. A mes, sembla que els encarregats de l’educacio pensen que els taps per a les orelles de goma escuma son una proteccio auditiva adequada per als musics. Li donaries unes ulleres de seguretat fosques o tintades a un estudiant que fa soldadures intricades o que fa servir un trepant? No. Llavors, per que li dones un bloqueig auditiu a un music?

Arran d’aixo, ACS va posar en marxa una campanya per a la conservacio de l’audicio en l’educacio i oferint solucions de proteccio auditiva d’alta fidelitat a un preu assequible. Aquesta campanya ha rebut el suport positiu de l’Associacio Britanica de Tinnitus i de Help Musicians UK, juntament amb respectades institucions d’educacio musical, com el Royal Northern College of Music, la Royal Academy of Music i la Chetham’s School of Music.

George Odam, professor emerit de la Universitat de Bath Spa i membre de la Guildhall School, ha estat defensant aquest tema des de fa temps. Recentment ha comencat un projecte d’investigacio sobre la salut dels estudiants de musica. Despres d’un estudi pilot d’un any, es van trobar estadistiques preocupants que mostraven que el 26% dels estudiants tenien tinnitus i el 17% tenien perdua auditiva. La gravetat d’aquestes estadistiques fa que la investigacio medica professional sigui necessaria.

Aixi doncs, els temps estan canviant, pero nosaltres, amb el suport de la industria, hem de desafiar els que treballen en l’educacio musical per conscienciar dels efectes de l’exposicio a la musica a un volum alt, perque els futurs musics puguin treballar en entorns segurs i puguin tocar de manera segura ara, perque puguin sentir-hi dema.

Jono Heale
Director d’Educacio a Advanced Communication Solutions (ACS)

WhatsApp ESCRÍBENOS EN WHATSAPP